728x90

Youtube İle Üniversiteye Hazırlanmak

youtube ile üniversite hazırlık

Youtube ile Üniversiteye Hazırlanılır?

Youtube ile üniversiteye hazırlık yöntemlerini kolayca kavrayabilir ve başarıya ulaşabilirsiniz. Üniversiteye hazırlık aşaması son derece hassasiyet ve disiplinli çalışma gerektiren bir süreçtir. Lise son sınıf öğrencilerinde üniversiteyi kazanmak için bir telaş başlar. Önceki dönemlerde herhangi bir birikimi yoksa sınavı kazanmak çok daha zor olur.  

Üniversiteye hazırlık için lise döneminin başından itibaren sistemli bir çalışma programı izlemek gerekir. Bu sayede kendinizi sıkmadan sınava hazırlanabilir, adım adım sonuca yaklaşabilirsiniz. Tüm sınav hazırlıklarında olduğu gibi üniversite sınavı hazırlık sürecinde de hedef odaklı çalışmak çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.

Üniversite Hazırlık Nedir?

Öncelikle üniversite hazırlığının ne olduğuna değinmekte fayda vardır. Üniversite sınavına hazırlanmak demek, fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak üniversite kapılarını aralama sürecidir. Söz konusu süreçte hayatınızın her alanında kendinize çeki düzen vermeli ve hedefe odaklanarak çalışabilmelisiniz.

Her şeyden önce sınava hazırlanmak için çok iyi bir program yapmanız gerekir. Bunun için daha öncesinde sınavda hangi üniversiteyi ve hangi bölümü kazanmak istiyorsunuz? Bu sorunun cevabını doğru tespit etmeniz gerekir. Hedef doğru belirlendikten sonra hedefe ulaşmanız kolaylaşacak, sistemli bir çalışma sizi üniversite kapılarına yaklaştıracaktır.

Herkes çalışma kapasitesinin ne olduğunu ve hangi üniversiteyi kazanabileceğini, yani kapasitesini bilir. Hedeflerin bu kapsamda doğru belirlenmesi gerekir. Kapasitenizi aşan hedefler belirlemek gerçekçi olmayacaktır. Örnek vermek gerekirse lise döneminde sürekli sınıfta kalan ya da kırık notlarla derslerini geçen birisinin ODTÜ, Boğaziçi gibi Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazanması çok zordur. Buna rağmen imkânsız olduğunu da söyleyemeyiz.

Tabi ki azimli olduktan sonra başarmamak için bir sebep yoktur.  Bunun yanında çalışmaya zamanında başlamamış bir öğrencinin de yüksek hedeflere ulaşması çok zordur. Lise son sınıfın ikinci dönemine kadar sınav hazırlığı kapsamında hiçbir girişimde bulunmamış öğrencinin sınavdan yüksek bir puan alması çok zordur.   

Üniversite Hazırlık

Üniversiteye Hazırlık Nasıl Olmalı?

Üniversiteye hazırlık süreci tıpkı bir yolculuğu planlamak gibidir. Arabanızla uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Yolculuk esnasında saat kaçta hangi noktada olacağınızı ve nerede mola vereceğinizi planlamadan yola çıkmak istemezsiniz. Yaptığınız ayrıntılı plan neticesinde yolculuk hem daha az yorucu olacak, hem de daha eğlenceli ve stressiz olacaktır.

Üniversite hazırlık süreci de uzun bir yolculuk sürecidir. Yolculuğun hangi safhasında nerede olmanız gerektiğini, nerede mola vermeniz, nerede çalışmanız gerektiğini iyi belirlemeniz gerekir. Bu da ancak iyi bir çalışma planlaması ile mümkündür. Çalışma planlamasında hangi gün hangi derse, ne şekilde çalışmanız gerektiğini belirlemeniz gerekir. Çok büyük bir gelişme olmadığı sürece kesinlikle çalışma planından kopmamalısınız.

Planın uygulanmasının denetlenme mekanizmasını kendi otokontrol sisteminiz ile kurmalısınız. Bu sayede sürecin hangi aşamasında hangi noktada olmanız gerektiğini bilebilir, buna göre tedbirler geliştirebilirsiniz.

Sınav hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de hangi konularda eksik kaldığınızı doğru tespit etmeniz gerekir. İnsan psikolojisinin gereği olarak öğrenci, eksik kaldığı konulara yaklaşmak istemez. Daha çok içini rahatlatmak için en başarılı olduğu ders ve konulara çalışmayı tercih eder. Bu tespiti doğru yapmanız ve zayıf olduğunuz alanlara inatla yoğunlaşmanız gerekir.

Evde Üniversite Hazırlık Programı

Günümüz dünyasında üniversiteye hazırlık için birçok metot kullanılır. Günümüzün gelişen teknolojisinde öğrencinin kullanacağı çalışma yöntemleri ve bu kapsamda aldığı dersler şunlardır.

·         Evde sistemli bir çalışma programının uygulanması

·         Dershane takviyesi alınması

·         Özel derslerden istifade edilmesi

·         Youtube ile üniversite hazırlık sürecinin takip edilmesi

·         Raunt ile üniversiteye hazırlık sürecinin izlenmesi

·         Doping hafıza ile sınava hazırlık yönteminin takip edilmesi

Öğrencinin evde kendi kendine üniversiteye hazırlanması çok zor ve özel bir disiplin gerektiren bir süreçtir. Yine de bu yöntemi izleyip başarılı olan çok öğrenci vardır. Bunun yanında yukarıda sayılan yöntemlerden destek almanız işinizi kolaylaştıracak ve başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu kapsamda günümüz dünyasında hemen her evde internet imkânı vardır. İnternetin müspet yöndeki nimetlerinden her daim istifade etmek gerekir.

Youtube ile üniversiteye hazırlık sürecini izleyebilmek için de doğal olarak internete ihtiyacınız olacaktır. Hemen hemen aradığınız tüm ders ve konularla ilgili youtube üzerinde videolar bulmanız mümkündür. Bu videoları takip etmeniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Youtube ile üniversite sınavı

Youtube İle Üniversite Sınavı     

Youtube ile üniversite hazırlık sürecini takip ederken belli konu ve hocaları takip ederken eksik kaldığınız konularla ilgili kanallara abone olabilirsiniz. Youtube, aklınıza gelecek her türlü konu ve dersle ilgili çok büyük bir havuzdur.

Youtube kanallarını incelediğinizde çok değerli öğretmen ve hocaların kurduğu kanallarda değerli anlatımların olduğunu görebilirsiniz. Youtube’dan ders takibi yapılırken şu avantajı hiçbir zaman unutmamak gerekir. İnsanoğlu okuduğundan ziyade gördüğünü, daha doğrusu izlediğini daha kolay hatırlar. Bu nedenle bir kitabı okuduğunuzda aklınızda kalanlarla aynı kitabın filmini izlediğinizde aklınızda kalanlar çok farklıdır. İzlediğinizi çok daha kolay hatırlayabilir, zihninizde canlandırabilirsiniz.

Bu bilgiden yola çıkarak youtube üzerinden bilgilerin görsel ve seslendirmeler ile dizayn edildiğini gördüğünüzde akılda kalıcılık artacaktır. Tabi şunu da belirtmekte fayda vardır. Sadece youtube ile üniversite hazırlık süreci başlı başına yeterli bir kaynak değildir. Youtube’dan öğrendiklerinizi pratiğe dökmediğiniz sürece bir şeylerin eksik kaldığını belirtmekte fayda vardır.

Deneme Sınavları İle Yol Haritasının Geri Beslemesi

Üniversiteye ne kadar yaklaştığınızı, daha ne kadar yolunuzun kaldığını deneme sınavları ile tespit edebilirsiniz. Her ne kadar günümüzde akıllı telefonlardaki navigasyon sistemi kullanılsa da önceki dönemlerde karayolları haritaları her araçta bulunurdu. Yolculuğa çıkıldığında zaman zaman bu harita kontrol edilerek ne kadar yolun kaldığı belirlenirdi. Bu kapsamda nerelerde mola verilmesi gerektiği ya da varış yerine geç kalınıp kalınmadığı tespit edilebilirdi.

Üniversite hazırlık sürecinde yol haritasındaki yerinizi de deneme sınavları ile görebilirsiniz. Sınavı kazanmak için kaç puan almanız gerektiğinin tespitini bu sınavlardan yapabilirsiniz. Sınava hazırlık aşamasının başından sonuna kadar deneme sınavlarından aldığınız puanların istatistiğinin tutulması çok önemlidir. Ayrıca her bir deneme sınavı ayrı ayrı irdelenmeli, hangi konularda hatalar yapıldığı tespit edilmelidir.

Deneme sınavında bir soru ya doğru yapılır, ya yanlış işaretlenir ya da boş bırakılır. Doğru yapılan sorular zaten bilindiği için doğru yapılmıştır. Yanlış yapılan sorularda ise hata yapılmıştır. Boş bırakılan sorularda ise konu eksiği vardır. Sizi üniversiteye bir adım değil, birkaç adım daha yaklaştıracak soru grubu deneme sınavında yanlış işaretlenen ve boş bırakılan soru gruplarıdır. Söz konusu soru gruplarının analizi doğru yapılarak başarı ihtimali artırılabilir.

Youtube İle Başarıya Ulaşabilirsiniz

Üniversite sınavında başarılı olabilmek için başarıya giden tüm yolların denenmesi ve kapıların çalınması gerekir. Bunun için teknolojik imkânlardan da sonuna kadar istifade edilmelidir. Gerekirse youtube ile üniversite hazırlık programı uygulanırken videolar telefona indirilebilir. İndirilen videolar telefonun yetersiz çektiği ya da kotanın yeterli olmadığı mekânlarda izlenebilir.

Her ne kadar tüm imkânlar önünüze serilirse serilsin her şeyin sizde bittiğini unutmamanız gerekir. Bu kapsamda işin en kritik boyutu hedeflerinizi doğru belirleyip hedefe olan odağınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz esastır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar