728x90

Akdeniz Bölgesi Üniversiteleri

Akdeniz Bölgesi Üniversiteleri
 

Akdeniz Bölgesi Üniversiteleri

Bu makalemizde Akdeniz bölgesindeki en iyi üniversiteleri hakkında araştırmalarımızın sonunda siz değerli üniversite adayları için bilgiler paylaşıp üniversite tercih döneminde bu bilgilere dayanarak tercihleriniz yapabilir. Hayallerinizi kurduğunuz üniversiteler hakkında bilgiler sahip olabilirsiniz. Akdeniz bölgesinde en iyi üniversiteler şu şekildedir;

Akdeniz üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da kurulu bir üniversite olmaktadır. 20 Temmuz 1982 yılında Batı Akdeniz bölgesindeki diğer kurumları da kapsayarak Antalya'da kurulmuştur. Türkiye'nin en eski üniversitelerinden biridir. Kampüsünün büyük bir alana yayılmış ve çevresinin yeşilliklerle dolu olmasından dolayı Türkiye'nin en güzel kampüslerinden biri olarak kabul edilmektedir. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olarak görülmektedir. Tıp tarihinde bu üniversitede ilk yüz nakli yapıldığı için devrimsel bir nitelik taşır. Akademik çalışmalara bakıldığında Akdeniz Üniversitesi en çok makale veren 5. üniversite olmaktadır. Türkiye'de kariyer olarak bakıldığında Akdeniz Üniversitesi pek çok kişiyi topluma kazandırmıştır. Birçok vali, kaymakam, doktor, sporcu, sanatçı bu üniversiteden mezun olmuştur.

Akdeniz Üniversitesi, Kamu Personeli Sınavı genel başarı sıralaması olarak bakıldığı zaman Türkiye'de ortalamanın üstünde puanlar almaktadır. Üniversite: 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 24 fakülte ile toplamda 57 tane araştırma ve uygulama merkezinde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi; Avrupa Üniversiteler Birliği ve Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesi olmaktadır.

 Akdeniz Üniversitesi İmkanları

Üniversitenin 3 tane yemekhanesi vardır. Bir tanesi İlahiyat Fakültesinde, bir tanesi merkezi yemekhane ve sonuncusu üniversitenin merkezinde yer almaktadır.  Verilen öğrenci kartlarına limit yükleyerek turnikelerden geçildiği zaman basılarak yemekhaneden yararlanılır. Akdeniz Üniversitesi'nin kütüphanesi çok büyüktür. İstenilen birçok kitaba ulaşılabilir. Genel olarak tıp ve mühendislik öğrencileri kütüphanede yeterli verimi aldıklarını söylemektedir. Kütüphane 24 saat faaliyettedir

Akdeniz Üniversitesi içerisinde MEDİKO vardır. Burada üniversitede bulunan tüm kişilerin ufak çaplı yaralanmalarında, psikolojik, diş sağlığı gibi ihtiyaçları ücretsiz olarak tedavi edilmektedir. Üniversitede 3 tane çarşı bulunmaktadır. Hepsinin içerisinde kafeler ve işletmeler bulunmaktadır.  Ayrıca üniversitenin içerisinde: Ziraat Bankası, TEB Bankası, kuaför, Ptt Kargo, kırtasiye, restoranlar yer almaktadır.

Üniversiteye Ulaşım Nasıl

Akdeniz Üniversitesi'nde geçecek olan çok büyük bir tramvay hattı bitirilme aşamasındadır. Ulaşımda kestirme yolları ve otobüslerin geçtiği zamanları bilene kadar zorluklar yaşanmaktadır. Ev tutmak isteyenler fakültelerinin hangi kapıya yakın olduğunu bilip ona göre tutmalılardır. Aksi takdirde uzun sürelerini yollarda geçirebilirler, derslerinizi geç kalabilirsiniz.

Süleyman Demirel üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta ilimizde merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 1992 yılında kurulan okul 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adını taşır. Okul 1992 yılında kurulsa da geçmişi bundan da eskidir. Öncesinde 1976 yılında Isparta Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi kurulmuştur. Ayrıca meslek yüksek okulu da o yıl YAYKUR bünyesinde açılmıştır. Daha sonra 1982 yılında Isparta Mühendislik Fakültesi olarak isim değiştirmiş ve Akdeniz Üniversitesine bağlanmıştır. 1988'de batı yerleşkesi inşaatı bitirilmiş ve Süleyman Demirel Üniversitesi olarak temeller atılmıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgilendirme

Okulun Doğu ile Batı olmak üzere toplamda iki yerleşkesi vardır. Eğitim alanında Türkiye'de oldukça başarılı üniversiteler arasında gösterilir. Ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitim veren bir kurumdur. Süleyman Demirel Üniversitesi ön lisans eğitiminde 4 meslek yüksek okul, lisans eğitiminde 18 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 2 yüksek okul ve lisans üzeri eğitimde 5 enstitü, 47 araştırma ve uygulama merkezi ile hizmet vermektedir.

Isparta oldukça küçük bir şehirdir. Fakat burada üniversite kaynaklı her yıl binlerce öğrenci giriş çıkışı yaşanır. Okulun öğrenci sayısı 300 bini aşmıştır. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmaları önemli ölçüde devam etmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesinde mühendislik alanında kendini ispatlamış çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca tıp ve diş hekimliği alanında da önemli çalışmalar yapılır. Üniversite hastanesinde yürütülen çalışmalar öğrencilerin aktif katılım sağlayacağı şekildedir.

Okulda burs olanakları, sağlık hizmetleri, psikolojik destek, engelli öğrenci birimi, sportif ve sosyal faaliyetler, barınma ile beslenme olanakları, yaşam giderleri, dil kursları, stajlar, öğrenme olanaklarından faydalanma, sigorta gibi birçok alanda öğrencilere yardım edilir. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi değişim programı ile çok sayıda öğrenci alan üniversitelerden biridir. Bu bağlamda değişim programı ile gelen öğrencilere oldukça yardımcı olunmaktadır. Okulda Avrupa ülkelerine Erasmus ile gitmek isteyen öğrencilere de birebir yardım sağlanır. Erasmus dışında Mevlâna ve Farabi programları ile öğrencilerin farklı okullarda eğitim almasına olanak verilir. Okulda İngilizce ve Türkçe eğitim verilerek öğrencilerin yabancı dil gelişimine katkı sağlanır. Son olarak okul mezunlarına ve öğrencilerine iş bulma konusunda da son derece yardımcıdır.

Çukurova Üniversitesi


Çukurova Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi, 1969 yılında, Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Adana Ziraat Fakültesi ile öğretime başlamış, sonrasında ise 1972 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak Çukurova Tıp Fakültesi ile faaliyet göstermiştir. Bu iki bölümün bir çatı altına toplanarak yeni bir eğitim kurumu oluşturulması sonucu ilk temelleri 1973 yılında atılmıştır. Adana, İçel ve Hatay illerindeki, Yabancı Diller Yüksek Okulları da 1982 yılında üniversiteye bağlanarak mesleki yeterliliği oldukça yüksek bir Eğitim Fakültesi oluşturulmuştur. Çağdaş eğitim ve öğretimin öncülerinden biri olan üniversite 2012 yılında Avrupa Komisyonu diploma eki etiketini almıştır. Üniversite doktora eğitimi ve lisansüstü öğrencilere İngilizce öğretimi sağlaması açısından da seçkin bir yer edinmiştir.

Konum ve Sosyal İmkanlar

Çukurova Üniversitesi, Adana şehir merkezi ile 10 km mesafede ve Seyhan Gölü kıyısındaki kampüsünde, eğitim ve öğretim alanında hizmet vermektedir. Şehre olan yakınlığının yanında doğa ile iç içe sürdürdüğü varlığı ile eşsiz bir tabiat güzelliği sergilemekte olan bir alandadır. Üniversite bünyesinde öğrencilerin her türlü konforunu sağlamak amacıyla yapılmış, sağlıklı ve ferah derslikler, amfiler bulunur. Bu amfiler sadece ders amaçlı olmamakla birlikte çeşitli organizasyon ve toplantılara da ev sahipliği yapar. Afife Jale isimli salon sanat faaliyetlerinde önemli bir rol oynarken, kampüste bulunan 3500 kişi kapasiteli Açık Hava Tiyatrosu da konserler ve tiyatrolara ev sahipliği yapar. Kampüs, bölgenin en önemli hastanesine, sosyal tesisler, spor salonları, kortlar ve sahalara, marketler, kafeler, posta hizmetleri, yüzme havuzları, konuk evleri, yurtlar, bankalar, basımevi ve kütüphaneye sahiptir.

Günümüzdeki Yeri

Çukurova Üniversitesi günümüzde; 19 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı ve 4 enstitüyü bünyesinde bulundurur. Ayrıca 38 araştırma ve uygulama merkezi sayesinde de ülkemizi araştırma ve bilimsel faaliyetlerde temsil etme imkânı vardır. Bünyesinde 2.297 Akademik Personel, 12.560 ön lisans, 33.633 lisans ve 8.544 lisansüstü olmak üzere toplam 54.737 kayıtlı öğrenci bulunur. Öğrencilerin spor ve sosyal faaliyetleri, kültür ve sanat olanakları, sağlık hizmetleri düşünülerek yürütülen eğitimcilik anlayışı ile sürekli kendini yenilemektedir.

Hatay Üniversitesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Medeniyetler şehri Hatay'ın güzide üniversitesi olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 yılında kurulmuştur. Hatay şehrinin çok kültürlü yapısından dolayı farklı kültürlerle bir arada olma imkânı sağlayan üniversite, bilimin engin bilgisi ışığında nitelikli iş gücü üreten bir kurumdur. Günümüzde 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 13 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 1 Araştırma Uygulama Hastanesi, 23 tane Araştırma Uygulama Merkezi ve Teknoloji Geliştirme Merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Meslek Yüksek Okulları Hatay'ın farklı ilçelerine dağılmış olarak faaliyet sürdürmektedir.

Öğrencileri çağdaş değerlerle buluşturarak evrensel düzeyde bilimsel bilgi üretmeyi ve ülkemiz ile insanlığa faydalı, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Üniversitenin odağında öğrenciler olup tüm akademik ve idari personelleri her türlü olanağı gençlere sunma arzusundadır. Üniversite ufku geniş daima ilerisini hedefleyen bir kitleye sahiptir.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, uluslararası etkinlikler, evrensel müfredatı, Erasmus programları ile üniversite olmanın hakkını vererek bireye evrensel bir bilgi donanımı kazandırmaktadır. Zengin kitap arşivi araştırmacıların kitap tutkusunu tatmin edecek niteliktedir. Ayrıca sakin ve konforlu kütüphanesi kaliteli bir ders çalışma ortamı sunmaktadır. Uygulamalı eğitimi ile teorik bilginin ötesinde yetkin bir donanıma sahip olarak pratiklik kazandırmak amaçlanır. Üniversite çevresindeki yurt ve apartmanların çok olması barınma sorununu ortadan kaldırmaktadır. Sanatsal duyarlılığı yüksek bir üniversite olması nedeniyle Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında birçok sanatsal etkinlik düzenleyerek öğrencilerin estetik zevklerine katkı sağlanmaktadır. Bu üniversiteden her açıdan kendinizi geliştirmiş bir şekilde mezun olup gelecekte bütün tecrübelerinizi hayatınıza yansıtma imkânı yakalayabilirsiniz.

Medeniyetler Şehri Hatay'da Okumak

Mustafa Kemal Üniversitesi, güvenli ortamı, kolay ulaşım imkânı sayesinde ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilere eve sahipliği yapmaktadır. Gastronomi şehri olan Hatay'da bin bir çeşit muazzam lezzetteki yemekler, özgür ve eğlenceli üniversite ortamı, zengin sosyal olanaklar ile sıradan bir öğrenci hayatı olmayacaktır. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Hatay, gezilip görülecek yerler arasında ilk sıralarda olmasından dolayı cazibe merkezi haline gelmektedir. Huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu Hatay' da sadece eğitim açısından değil sosyal ve kültürel açıdan da çeşitli kazanımlar elde edilir.

Mersin üniversitesi

Mersin Üniversitesi

Mersin Üniversitesi, 3837 sayılı kanun ile kurulmuş olup, 10 Kasım 1992 tarihinde eğitim ve öğretim hayatına ilk adımlarını atmış bulunmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Gülnar Meslek Yüksekokulu, Mut Meslek Yüksekokulu, Mersin Meslek Yüksekokulu, Tarsus Meslek Yüksekokulu ve lisansüstü eğitim programlarını yürütmek için kurulan Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerine öğrenci alımı yaparak faaliyet göstermeye başlamıştır. Kuruluşundan günümüze dek geçen süre içerisinde 16 fakülte, 7 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 34 araştırma merkezi ile nitelikli bir eğitim yuvasına dönüşmüştür. Söz konusu üniversite konumu itibariyle Çiftlikköy mevkiinde bulunmaktadır.

Üniversite Olanaklar

Mersin Üniversitesi, olanakları sayesinde öğrencileri ve çalışan kadrosuna ayrıcalıklı hizmetler sunar. Kampüste yaşam içerisinde ders içi uygulamaların yapıldığı bilgisayar laboratuvarları ders dışı olarak da ücretsiz hizmet vermektedir. 225 adet laboratuvar ve 44 adet atölyesi, yüksek donanıma sahip olup nitelikli araştırma imkanları sunar. 3000 m²'ye yayılan merkez kütüphanesi, danışma, ödünç verme gibi kütüphanecilik hizmetlerine olanak sağlar. Kurum bünyesinde spor faaliyetlerine oldukça önem verilmektedir. Kapalı spor salonları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, jimnastik salonları, tenis kortları, aletli kondisyon salonları, atletizm pistleri ve beş bin kişi kapasiteli olimpik stadyum, rekreasyon alanları, mini golf alanı ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu öğrenciler, akademik kadro ve Mersin halkının kullanımı için özenle hazırlanmıştır.

Kampüste Yaşam

Mersin Üniversitesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile de sağlık hizmetleri vermeye devam etmektedir. Öğrenci yurtlarında sizlerin konforu, barınması ve ihtiyaçlarının sağlanması gibi hizmetlerin yanında ilgili eğitim kurumuna ücretsiz bir şekilde yolculuğunuz sağlanmaktadır. Kampüsler arası düzenlenen ring seferleri ile ulaşım daha da kolaylaştırılmıştır. Tüm birimlerde her gün düzenli olarak yemekhane hizmetine ulaşabilirsiniz. Ayrıca kantin, kafeterya, restoran, alışveriş merkezi gibi imkanlardan faydalanmak için olanak sağlanmıştır. Banka, berber, kırtasiye, sinema, atm olanakları mevcuttur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar